1. Home
 2. /
 3. Blog
 4. /
 5. Verhuistips
 6. /
 7. Ontruimen zonder zorgen

Net zoals het verhuizen van een inboedel kan het ontruimen van een woning een flinke klus zijn. Los van het fysieke werk moet er altijd ook een hoop administratieve zaken geregeld worden. Daarnaast kan het ook een zeer emotionele klus zijn als de oorzaak van de ontruiming een overlijden of faillissement is. Om u toch te helpen waar mogelijk, hebben wij een aantal tips waardoor de woningontruiming soepeler zal verlopen.  

Haastige spoed is zelden goed

Een ontruiming wordt vaak gekenmerkt door een harde deadline. Het ontruimen moet met spoed gebeuren en alles wat met spoed moet gebeuren, kan tot stress leiden. Zelfs in de meest hectische momenten is het belangrijk, hoe lastig dit uiteraard ook is, om kalm te blijven en stapsgewijs te werk te gaan. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, zeker als emoties in het spel zijn. Bij overlijden of bij een faillissement is het natuurlijk een enorme uitdaging om rustig te blijven. Het is echter wel van groot belang. De verkeerde keuzes zullen alleen leiden tot nog meer stress. Vandaar, op het moment dat keuzes gemaakt moeten worden, neem desnoods even een moment voor jezelf. Er kan altijd wel een kwartier worden vrijgemaakt om even helder na te denken of te overleggen. Doe dit dan ook. Ondanks dat vandaag zwaar is, kunt u met de juiste keuzes ervoor zorgen dat morgen al minder zwaar is. 

Schakel een verhuisbedrijf in voor de ontruiming

Zoals eerder gezegd kan een ontruiming een emotionele aangelegenheid zijn. U stapt de woning in en het dreigt u teveel te worden. Is dit bij u het geval en er is enige financiële ruimte, vraag vrijblijvende offertes aan voor de ontruiming. U zou zomaar positief verrast kunnen worden door de mogelijke kosten van de ontruiming. Mocht het financieel te doen zijn en het is goed voor uw mentale welzijn, dan kan het uitbesteden van de ontruiming een verademing zijn. Hierbij is ook in goed om te weten dat als u in staat bent alles goed voor te bereiden; netjes inpakken, klaar zetten e.d. dat dit enorm de kosten kan drukken. 

 

Vergeet de administratie niet

Naast het daadwerkelijke ontruimen van de woning, zijn er ook ontzettend veel administratieve zaken die geregeld moeten worden. Wanneer je een ontruimingsbedrijf inschakelt, heb jij de ruimte om je focus hier op te leggen. De precieze administratieve werkzaamheden hangen natuurlijk af van het type ontruiming. Breng de administratie in kaart en vergeet de volgende zaken niet te regelen:

 • Verzekeringen
 • Gas, water en elektriciteit
 • Provider voor internet, tv en bellen
 • Zelfzorg: huisarts, tandarts en apotheek
 • Adreswijzigingen doorgeven
 • Openstaande leningen, rekeningen, lidmaatschappen en abonnementen.

Een vrijblijvende verhuisofferte aanvragen bij Let’s Move Verhuizingen

Benieuwd hoeveel uw verhuizing bij ons verhuisbedrijf zou kosten? Wij komen graag met u in contact en zorgen ervoor dat de verhuisofferte zo transparant mogelijk is. Wij vinden het belangrijk dat u weet waar u aan toe bent en dat begint niet wanneer de verhuizers al voor de deur staan, maar direct bij het eerste contact. Neem contact op met een van onze verhuisadviseurs of vraag direct online een offerte aan.