1. Home
  2. /
  3. Blog
  4. /
  5. Verhuistips
  6. /
  7. Beetje orde in de...

Vertraging met de aannemer, de juiste instanties op de hoogte stellen, sportclubs nog regelen van de kids, opruimen en tussendoor nog het dagelijks leven. Verhuizen kan een flinke uitdaging en onderneming zijn. Of u het nou zelf doet of  door een professioneel verhuisbedrijf, het blijft een flinke klus. En omdat het juist zo’n flinke klus is, helpen wij u hier graag bij. In dit artikel staan een paar tips waar u hopelijk wat aan heeft en die ertoe zullen leiden dat uw verhuizing toch een stuk soepeler en relaxer zal verlopen.

Een goed begin is het halve werk

Er zijn genoeg mensen die alles op hen laten afkomen en ermee dealen op het moment dat het zover is. Petje af. Voor het overgrote deel van mensen is het toch fijner om gestructureerde te werk te gaan. Voor het verhuizen kan dit betekenen dat u zelfs het inpakken van uw spullen gaat voorbereiden.

– Wat wil ik echt meenemen? Gebruik ik dit überhaupt of is het alleen stof aan het verzamelen
– Hoeveel verhuisdozen heb ik nodig en waar kan ik deze het beste aanschaffen/huren?
– Op welke manier ga ik het servies meenemen zonder dat deze beschadigd?
– In welke kamer begin ik met inpakken zodat de dozen niet in de weg staan?
– Wat pak ik als laatste in omdat ik dit tot de laatste dag nodig heb?

Zomaar een aantal vragen die, mits beantwoord, ervoor kunnen zorgen dat er enige orde in de chaos komt. Op het moment dat u dan daadwerkelijk begint met inpakken, bent u er echt klaar voor. Voelt het niet allemaal als 1 grote berg aan taken en verplichtingen aan, maar stapsgewijs wordt alles opgepakt. Dit geeft toch vaak een gevoel van rust en daarnaast, bij iedere afgevinkte taak krijgt u weer een energieboost die ervoor zorgt dat u morgen weer een stap kunt zetten naar een soepele verhuizing zonder zorgen.

Inpakken en wegwezen

Verhuisdozen zijn aanwezig en een positieve instelling ook! We gaan vandaag inpakken en beginnen met het servies. De dozen vullen we maar voor de helft en we starten met een laagje papier zodat het servies niet breekt. Voor extra versteviging plaatsen we nog wat handdoeken aan de bovenzijde. Servies is veilig. Doos is niet te zwaar. We gaan weer verder. De boekenkast wordt geleegd. Een paar boeken in de doos en de doos wordt al vervelend zwaar. Een oude koffer kan oplossing bieden, deze zijn vaak erg stevig en met geluk rollen we alles naar buiten en naar binnen.

Een lege maag verhuist niet graag

Het is zover! De bus is gehuurd of de verhuizers staan voor de deur. U heeft alles stapsgewijs voorbereid en u bent er klaar voor. En 1 ding is duidelijk na al het inpakken en opruimen: het is een stuk meer dan u had verwacht en het gaat een laannnggee dag worden. Zorg er daarom voor dat er voldoende drinken en eten aanwezig is. Uiteraard geen flessen met cola waar u alleen maar meer dorst van krijgt, maar iets zonder prik. Het hoeft ook geen 5 gangenmenu te zijn vandaag. Lekker iets lichts voor op de maag want er moet een hoop bewogen worden. We willen natuurlijk niet dat er een inkakmoment ontstaat ergens midden in de verhuizing of dat u met een zwaar gevoel de dag aangaat. Knallen vandaag!

De meubels bedekken we met dekens er geen onnodige schade plaatsvindt. Hierbij is wikkelfolie geen overbodige luxe. Een deken om de salontafel, wat wikkelfolie en de kans op schade is minimaal. Voorzichtig in de bus inladen en voorzichtig naar de nieuwe locatie. Haastige spoed is zelden goed.

Eind goed, al goed  

U ploft op de bank in de nieuwe woonkamer. U bent met structuur te werk gegaan en alle dozen staan in de juiste kamer.  Uiteraard zijn ze niet uitgepakt, maar dat zijn zorgen voor morgen. Stel het uitpakken alleen niet te lang uit. Des te langer u het uitstelt, des te groter de opgave zal lijken. Voor nu negeren we dozen en genieten we van de welverdiende rust. Meubels zijn onbeschadigd. De tv nog niet aangesloten, maar dat hoeft vanavond niet. De bezorger van de heerlijke afhaalmaaltijd staat voor de deur. Want dat is wat u heeft verdiend na een dag hard sjouwen en zweten. Lekker eten en morgen voor het eerst wakker worden in uw nieuwe woning!  

Een vrijblijvende verhuisofferte aanvragen bij Let’s Move Verhuizingen

Benieuwd hoeveel uw verhuizing bij ons verhuisbedrijf zou kosten? Wij komen graag met u in contact en zorgen ervoor dat de verhuisofferte zo transparant mogelijk is. Wij vinden het belangrijk dat u weet waar u aan toe bent en dat begint niet wanneer de verhuizers al voor de deur staan, maar direct bij het eerste contact. Neem contact op met een van onze verhuisadviseurs of vraag direct online een offerte aan.