1. Home
  2. /
  3. Blog
  4. /
  5. Verhuistips
  6. /
  7. M³ van je inboedel...
Verhuizers

Als je een offerte op gaat vragen van je verhuizing, zal je merken dat de verhuisbedrijven vragen zullen stellen om de inboedel qua kubieke meter in te schatten. Het berekenen van het aantal kubieke meters van uw inboedel is belangrijk bij het plannen van een verhuizing of het bepalen van opslagruimte. Het kan ook handig zijn bij het bepalen van de kosten van het verhuizen of opslaan van uw items.

Hoe bereken je het aantal kubieke meters? 

Om het aantal kubieke meters te berekenen, moet u de lengte, breedte en hoogte van elk item in meters meten. Vermenigvuldig vervolgens deze drie getallen met elkaar om het volume van het item in kubieke meters te bepalen.

Hier zijn enkele voorbeelden van huishoudelijke artikelen en hun geschatte volume in kubieke meters:

Een bank: 2 meter (lengte) x 1 meter (breedte) x 0,8 meter (hoogte) = 1,6 kubieke meter

Een queensize bed: 2,4 meter (lengte) x 1,8 meter (breedte) x 0,2 meter (hoogte) = 0,432 kubieke meter

Een eettafel: 2 meter (lengte) x 1 meter (breedte) x 0,8 meter (hoogte) = 1,6 kubieke meter

Een koelkast: 0,7 meter (lengte) x 0,7 meter (breedte) x 1,7 meter (hoogte) = 1,169 kubieke meter

Een ladekast: 0,8 meter (lengte) x 0,5 meter (breedte) x 1,2 meter (hoogte) = 0,48 kubieke meter

Moeilijk op te meten 

Het is belangrijk op te merken dat dit geschatte afmetingen zijn en dat de werkelijke grootte van uw huishoudelijke artikelen kan variëren. Als u voorwerpen met een vreemde vorm of moeilijk te meten voorwerpen heeft, kan het nuttig zijn om een ​​professionele verhuizer of opslagbedrijf te raadplegen voor hulp bij het bepalen van het volume.

Een vrijblijvende verhuisofferte aanvragen bij Let’s Move Verhuizingen

Benieuwd hoeveel uw verhuizing bij ons verhuisbedrijf zou kosten? Wij komen graag met u in contact en zorgen ervoor dat de verhuisofferte zo transparant mogelijk is. Wij vinden het belangrijk dat u weet waar u aan toe bent en dat begint niet wanneer de verhuizers al voor de deur staan, maar direct bij het eerste contact. Neem contact op met een van onze verhuisadviseurs of vraag direct online een offerte aan.