1. Home
  2. /
  3. Blog
  4. /
  5. Verhuizen
  6. /
  7. Verhuizen; van grote stad...

Verhuizing

Gezinsuitbreiding of gewoon toe aan een rustigere omgeving. Met de huidige huisprijzen kan het zomaar zijn dat je in een dorp als Oud-Beijerland meer huis krijgt voor je geld dan in Rotterdam. Zomaar drie redenen waarom jij ervoor zou kunnen kiezen om te verhuizen van de grote stad naar het dorp. Een mooie nieuw hoofdstuk, maar waar moet je rekening mee houden? Een goed begin is het halve werk en wij bereiden je graag goed voor zodat jij in je nieuwe woning een vliegende start maakt!

Het dorpsleven is anders

Mocht je heel je leven in de stad hebben gewoond, zal het dorpse leven even anders zijn. In de stad, zodra je met je voet uit de deur stapt, is het druk. Iedereen is bezig met van alles en nog wat. Een hoop winkeltjes op elke straathoek en simpelweg gewoon een hoop mensen bij elkaar die er wat moois van proberen te maken. In het dorp is dit volledig anders. Vaak zal het enige wat je hoort in je dorp, de fluitende vogeltjes en eventueel nog de boer die zijn veld aan het omploegen is.

Wonend in de stad kan het zijn dat je jarenlang je buurman of buurvrouw amper gesproken of gezien hebt. In het dorp kent iedereen elkaar. In het dorp groet iedereen elkaar vriendelijk. Zeker als je met je gezin verhuisd, kan dit een veilig en vertrouwd geven. Laat je stadgewoontes dan ook achter je, je bent niet meer anoniem en groet iedereen met een vriendelijke glimlach of vingertje omhoog in de auto.

Beter dan om in de herfst te verhuizen? 

Hou er rekening mee dat bepaalde zaken die je in de stad als normaal beschouwde, niet in het dorp zullen bestaan. Heb je om 12 uur s ’nachts op een vrijdagavond honger, dan bestaat de kans zeer groot dat thuisbezorgd jou niet gaat kunnen helpen Er zijn ook niet veel supermarkten die tot relatief laat open zijn en wellicht is zelfs alles gesloten op de zondag. Zodoende ga je beter voorbereid moeten en zijn er minder last minute mogelijkheden.

Maar, zie het allemaal als een nieuwe kans om op een andere manier in het leven te staan. Minder hectiek, meer structuur, dat is toch ook de reden dat je naar het dorp bent verhuisd?

Blijven allemaal mensen hé

Of het nou je buren in de stad zijn die je in 3 jaar tijd amper hebt gesproken of de onbekende oudere dame die altijd een praatje met je maakt als in je straat fiets, uiteindelijk verschillen ze niet veel. Het ritme en manier van doen verschilt, maar uiteindelijk merk je dat iedereen op een vergelijkbare manier denkt. Mensen zoeken elkaar op, willen bij de gemeenschap horen. Zolang jij ook jouw manier van leven goed kan communiceren, zal je altijd geaccepteerd en gewaardeerd worden in je nieuwe omgeving.

Een vrijblijvende verhuisofferte aanvragen bij Let’s Move Verhuizingen

Benieuwd hoeveel uw verhuizing bij ons verhuisbedrijf zou kosten? Wij komen graag met u in contact en zorgen ervoor dat de verhuisofferte zo transparant mogelijk is. Wij vinden het belangrijk dat u weet waar u aan toe bent en dat begint niet wanneer de verhuizers al voor de deur staan, maar direct bij het eerste contact. Neem contact op met een van onze verhuisadviseurs of vraag direct online een offerte aan.