1. Home
  2. /
  3. Blog
  4. /
  5. Verhuizen
  6. /
  7. Tips om veilig te...
Verhuizers

Dat verhuizen een flinke klus is, heeft iedereen snel door. Dat je eigen verhuizing uitvoeren ook gevaarlijk kan zijn, wordt nog wel eens onderschat. Een lange dag vol sjouwwerk, eventuele krappe momenten met loodzware spullen en andere zaken kunnen ook bijdragen aan gevaarlijke situaties. Het is natuurlijk de bedoeling dat je inboedel zonder schade aankomt op het nieuwe adres. Maar, het is nog belangrijker dat jij en al je verhuiskameraden zonder kleerscheuren aankomen. Om je hierbij te helpen hebben wij een aantal handige tips voor je opgeschreven.

Zorg eerst voor jezelf en dan voor je spullen

Op het moment dat je gaat vliegen, leggen de stewardessen uit welke veiligheidsmaatregelen je in acht moet houden bij camiliteiten. Nog belangrijker, zij leggen uit in welke volgorde. Is de situatie zo dat luchtmaskers nodig zijn, zet je eerst je eigen masker op en dan kan je andere helpen. Zo ook bij een verhuizing!

Zorg, voor zover mogelijk, dat je goed hebt geslapen. Uitgeput beginnen aan een loodzware en lange dag is het lot tarten. Je zal minder scherp zijn en een ongelukje ligt in een klein hoekje. Probeer dus zo uitgerust mogelijk aan de verhuizing te beginnen. Bereid alvast wat simpel voedsel, zorg dat drinken klaar staat zodat je altijd even snel energie kan tanken om te blijven knallen!

Machogedrag is niet nodig

Je kent je lichaam als beste, luister hier dan ook naar. Ga niet meer tillen dan verantwoord is en voel je niet bezwaard om hulp te vragen. De mensen die je zijn komen helpen, zijn er gekomen om te helpen en er is geen reden om je aan hen te bewijzen. Je kan er alleen maar mee verliezen. Maak er gewoon een leuke dag van met de mensen om je heen. Iedereen zal ook stuk blijer zijn aan het eind van de rit als gedurende de verhuizing een ware teamspirit ontstaat en iedereen elkaar heeft geholpen waar nodig. 

Niet te zwaar inpakken

Professionele verhuisdozen kunnen een hoop kilo’s aan. Maar, de vraag is, hoeveel kan jij aan en hoe vaak kan jij dat aan? Dat je 1 doos wat zwaarder maakt omdat het niet anders kan, prima. Als je 50 dozen hebt die zwaar zijn en zij moeten bij wijze van spreken ook nog de trap op, dat is vragen om problemen. Verhuizing is geen pretje, maar het is wel de bedoeling dat het na die dag klaar is en niet dat je risico loopt op letsel doordat je je lichaam overbelast.

Til op de juiste manier, niet op de meest makkelijke manier

Even snel een zwaar meubel optillen kan langstrekkende gevolgen hebben als je het niet op de juiste manier doet. We hebben het allemaal wel eens gedaan, maar als je het op een dag tientallen keren doet, vergroot je bij iedere keer dat je dat doet, de kans op een blessure. Probeer dan ook altijd op de juiste manier te tillen. Dat wil zeggen: je rug recht tijdens het tillen. Niet je middel buigen, maar je knieen. In je benen zit ook ook je meeste kracht, gebruik deze dan ook verstandig. Ook tijdens het sjouwen van zware objecten, draag deze dicht tegen je aan om evenwicht te bewaren en ervoor te zorgen dat je lichaam niet verdraait.

Een vrijblijvende verhuisofferte aanvragen bij Let’s Move Verhuizingen

Benieuwd hoeveel uw verhuizing bij ons verhuisbedrijf zou kosten? Wij komen graag met u in contact en zorgen ervoor dat de verhuisofferte zo transparant mogelijk is. Wij vinden het belangrijk dat u weet waar u aan toe bent en dat begint niet wanneer de verhuizers al voor de deur staan, maar direct bij het eerste contact. Neem contact op met een van onze verhuisadviseurs of vraag direct online een offerte aan.