1. Home
  2. /
  3. Blog
  4. /
  5. Verhuistips
  6. /
  7. Huis gekocht; welke verzekeringen...

Verhuisdozen van de inpakservice

Je hebt een nieuw huis gekocht! Gefeliciteerd! Zoveel papierwerk, zoveel dingen waar je rekening mee moet houden. Om het nog een beetje overzichtelijk te houden, maken wij een overzicht van de verzekeringen waar je aan moet denken. Niet alle verzekeringen zijn verplicht, maar in sommige gevallen toch wel erg handig. 

Opstalverzekering

We beginnen gelijk met een verzekering die in de meeste gevallen verplicht wordt gesteld door je hypotheekverstrekker. Deze verzekering wordt ook wel de woonhuisverzekering genoemd.  Logisch ook gezien je met deze verzekering het bedrag verzekert dat nodig is om jouw huis opnieuw te bouwen, op dezelfde plek in dezelfde staat. Je bent dus verzekerd tegen schade aan je woning. Onder deze verzekering geldt alles in je woning wat je niet kunt oppakken en meenemen zonder het kapot te maken. 

Rechtsbijstandverzekering

Een juridisch conflict zit in een klein hoekje en advocaten en juristen zijn onwijs duur. Zo kan het enorm handig zijn om deze verzekering achter de hand te hebben om zo verzekerd te zijn van juridische hulp. Een burenruzie kan uit de hand lopen of je kan een meningsverschil krijgen met een aannemer. Er zijn tal van scenario’s denkbaar waar deze verzekering erg handig voor is. Het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering is een optie, geen verplichting. 

Overlijdensrisicoverzekering

Als je samen met je partner een huis koopt, zeker als je ook nog kinderen hebt, dan moet je zeker denken aan het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering. Dit zorgt ervoor dat je partner niet in de financiële problemen komt na je overlijden en bijvoorbeeld de hypotheek kan blijven betalen. Deze verzekering is alleen verplicht op het moment dat je een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie afsluit. Maar los hiervan, dit is wel een verzekering die je gemoedsrust geeft en aan te raden is voor een ieder met een gezin.  

Woonlastenverzekering

Als je samen met je partner een huis koopt, zeker als je ook nog kinderen hebt, dan moet je zeker denken aan het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering. Dit zorgt ervoor dat je partner niet in de financiële problemen komt na je overlijden en bijvoorbeeld de hypotheek kan blijven betalen. Deze verzekering is alleen verplicht op het moment dat je een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie afsluit. Maar los hiervan, dit is wel een verzekering die je gemoedsrust geeft.  

Aansprakelijkheidsverzekering

Ongelukkig schade gemaakt aan de spullen van een ander? Dan zorgt de aansprakelijkheidsverzekering ervoor dat jij niet zelf de kosten hiervan moet dekken. Ook op het moment dat iemand door jou gewond raakt, hoef je je in ieder geval niet over de afhandeling zorgen te maken. Hetzelfde geldt als een dakpan van je dak waait en op de nieuwe auto van de buurman terechtkomt. Ook hier geldt weer dat deze verzekering niet verplicht is, maar het hoeft maar één keer goed fout te gaan en je besluit om wel of niet deze verzekering af te sluiten wordt ineens enorm belangrijk besluit. 

 

 

 

Een vrijblijfende verhuisofferte aanvragen bij Let’s Move Verhuizingen

Benieuwd hoeveel uw verhuizing bij ons verhuisbedrijf zou kosten? Wij komen graag met u in contact en zorgen ervoor dat de verhuisofferte zo transparant mogelijk is. Wij vinden het belangrijk dat u weet waar u aan toe bent en dat begint niet wanneer de verhuizers al voor de deur staan, maar direct bij het eerste contact. Neem contact op met een van onze verhuisadviseurs of vraag direct online een offerte aan.