1. Home
  2. /
  3. Blog
  4. /
  5. Verhuizen
  6. /
  7. Verhuizen naar het buitenland;...

Verhuizen naar het buitenland

Verhuizen naar het buitenland komt steeds vaker voor. De wereld trekt steeds verder naar elkaar toe. Opleidingen en certificaten worden steeds makkelijker erkend en iedere dag komen er banen bij waar je louter een laptop en stabiele internetverbinding voor nodig hebt. Twijfel je of heb je al de knoop doorgehakt om te verhuizen naar het mooie Zuid-Frankrijk? Wij hebben een aantal tips voor jou en punten waar je rekening mee moet houden!

Win informatie in voor je verhuizing naar het buitenland

De titel spreekt op zich, maar waar kan je het beste dan informatie voor je verhuizing inwinnen? De ambassade! Verhuis je naar Australië, neem dan contact op met de ambassade van Australië in Nederland. Informatie aanvragen bij de buitenlandse vertegenwoordig in Nederland is the way to go! Zij weten wat u moet regelen om in hun land een zorgeloze start te maken.

Verhuis je naar een land binnen de EU? Dan kan je voordat je contact opneemt met de ambassade van het land, jezelf ook simpel inlezen over je rechten, plichten en mogelijkheden. Zo vind je op Mijn Europa informatie over uw rechten, plichten en mogelijkheden.

Verhuizing doorgeven aan de gemeente? 

Uiteraard is het wel van belang te weten hoe lang je van plan bent te verblijven. Het kan natuurlijk zijn dat je slechts voor een half jaar het avontuur in het buitenland wilt aangaan. Mocht je toch wat langer willen blijven, langer dan 8 maanden, dan moet je dit melden bij je gemeente. Dit doe je 5 dagen voordat je verhuisd naar het buitenland – niet eerder. Tijdens dit moment dien je aan te geven naar welk land je vertrekt en (indien mogelijk) het adres waar je daar bereikbaar zal zijn

Zorg dat je je DigiD in orde hebt voordat je verhuisd.

Er zijn tegenwoordig maar weinig zaken die je niet via je DigiD moet regelen. Daarnaast ontvangen we allemaal steeds minder brieven binnen, maar komen berichten binnen in onze Mijn Overheid. Als je dit nog niet helemaal op orde hebt, zorgt dat je dit wel in orde maakt voordat je de grote stap maakt. Dit kan je echt een hoop ongemak besparen en zo kan je alle zaken met de Nederlandse overheid, zorg, onderwijw of pensioenfonds gemakkelijk via DIgiD regelen.  

Vergeet Nederland niet nadat je verhuisd naar het buitenland!

Je laat misschien Nederland achter je, maar hopelijk behoud je warme gevoelens aan ons mooie landje. En ook vanuit het buitenland is het belangrijk dat jij je mening geeft over Nederland en de manier waarop het wordt bestuurd en welke richting wij opgaan. Registreer je dan ook als kiezer na je emigratie. Door je te registeren als kiezer mag je stemmen bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer en het Europees Parlement. En stemmen is belangrijk! Je weet nooit of en wanneer je terugkeert in Nederland. Je kan je registeren als kiezer op de website van de gemeente Den Haag. 

 

 

Een vrijblijvende verhuisofferte aanvragen bij Let’s Move Verhuizingen

Benieuwd hoeveel uw verhuizing bij ons verhuisbedrijf zou kosten? Wij komen graag met u in contact en zorgen ervoor dat de verhuisofferte zo transparant mogelijk is. Wij vinden het belangrijk dat u weet waar u aan toe bent en dat begint niet wanneer de verhuizers al voor de deur staan, maar direct bij het eerste contact. Neem contact op met een van onze verhuisadviseurs of vraag direct online een offerte aan.