1. Home
  2. /
  3. Blog
  4. /
  5. Verhuistips
  6. /
  7. Verhuislift huren; wanneer en...

Particuliere verhuizing verhuislift

Je zal het bij ieder serieus verhuisbedrijf wel zien voorbijkomen: het huren van een verhuislift. Maar wanneer heb je nou echt een verhuislift nodig? Is het huren van een verhuislift wel echt noodzakelijk voor jouw verhuizing? Want, zoals alles in deze wereld, is niets gratis en brengt komen er kosten kijken bij het huren van een verhuislift. Dus wanneer en waarom zou jou serieus moeten overwegen een verhuislift te huren? Dat leggen wij uit in deze blog! 

Wanneer huur je een verhuislift? 

In bepaalde gevallen is dit natuurlijk vanzelfsprekend. Op het moment dat je bepaalde grotere meubels hebt, waarvan je weet dat zij niet door de deurgat of trapgat passen, dan huur je een verhuislift voor jouw verhuizing. Zo kan je al je grotere meubels via het raam of balkon, zonder schade, verhuizen. Houdt hierbij wel rekening met de grootte van het raam en/of deur van je balkon. Dit laatste geldt natuurlijk alleen als je meubels hebt gemonteerd in het huis en nu niet meer gedemonteerd kunnen worden.

Op het moment dat je vrij hoog woont, laten we zeggen vanaf de 3de verdieping, kan je het huren van een verhuislift gaan overwegen. De kans dat je verhuizing sneller zal verlopen en dus minder geld zal kosten, wordt natuurlijk hoger naarmate je woning op een hogere verdieping zit. Telkens wachten op een interne lift, die ook nog door je buren gebruikt moet worden, kan gewoon in tijd en kosten oplopen. Zeker als het gaat om een volledige inboedel, dan kan het huren van een verhuislift enorm de kosten drukken. 

Ook op het moment dat je zelf je verhuizing gaat uitvoeren, kan je ervoor kiezen om een verhuislift te huren. Bij het huren krijg je altijd een ervaren operator erbij die ervoor zorgt dat alles veilig verloopt. En hiermee bespaar je jezelf en iedereen die je helpt het traplopen. 

Waarom een verhuislift huren? 

Het huren van een verhuislift brengt veel voordelen met zich meebrengen. Uiteindelijk moet je zelf de afweging maken of het huren van een verhuislift jouw verhuizing fijner zal maken. Om je hier een beetje bij te helpen, zetten we een aantal goede redenen voor het huren van een verhuislift op een rij.

– Geen trappen op en af op het moment dat je er geen interne lift aanwezig is in je appartementencomplex.

– Je bespaart tijd en vaak daarmee ook kosten op het moment dat je een verhuisbedrijf inhuurt voor je verhuizing. 

– Voorkomen dat je de smalle trappen af- en opgaat met die grote bank en je bent er zeker van zijn dat je inboedel of muren niet beschadigd raken tijdens het verhuizen. 

– Je kan zomaar knel komen te zitten met die grote antiekkast van je ouders, midden op de trap. Teruggaan is lastig, maar vooruitgaan ook. Dat wil je echt niet. 

Heb je er geen vertrouwen in dat jij of de mensen die je helpen bij je verhuizing handig zullen zijn met het inladen van de verhuislift? Huur de verhuislift en aantal verhuizers en bespaar je de onnodige grijze haren indien het budget dat toelaat.  

 

Kosten huren verhuislift

Zoals eerder gezegd, niets is gratis in deze wereld. Zo brengt het huren van een verhuislift kosten met zich mee. Wat wel het geval kan zijn, is dat de kosten voor de verhuislift, je kosten besparen op je algehele verhuizing. Het hangt allemaal van de inboedel af en voor hoe lang je de verhuislift nodig hebt. 

Gaat het om een complete verhuizing van 30m³, woon je op de 5de verdieping, dan zal de verhuislift ongetwijfeld kosten besparen. Vaak zal de prijs voor de lift dan rond de €75,- liggen. Of dit inclusief voorrijkosten is, hangt vaak af van de beschikbaarheid van de lift en de afstand die de verhuislift moet overbruggen om bij jou voor de deur te staan. Gaat het slechts om 1 item dat omhoog moet , dan zal deze ene rit al snel rond de €100,- kunnen kosten. Simpelweg vanwege het feit dat het voor verhuisbedrijven anders ook niet rendabel is. 

 

 

Een vrijblijvende verhuisofferte aanvragen bij Let’s Move Verhuizingen

Benieuwd hoeveel uw verhuizing bij ons verhuisbedrijf zou kosten? Wij komen graag met u in contact en zorgen ervoor dat de verhuisofferte zo transparant mogelijk is. Wij vinden het belangrijk dat u weet waar u aan toe bent en dat begint niet wanneer de verhuizers al voor de deur staan, maar direct bij het eerste contact. Neem contact op met een van onze verhuisadviseurs of vraag direct online een offerte aan.