1. Home
  2. /
  3. Blog
  4. /
  5. Verhuizen
  6. /
  7. Vergelijk energiecontracten voor je...

Verhuizing naar een nieuwe woning kan een mooi moment zijn om alle je contracten te herzien. Soms uit praktisch oogpunt zoals met de sportschool bijvoorbeeld, maar vanuit financieel oogpunt kan het zeker slim zijn om te vergelijken. Met name in deze huidige tijd met hoge energieprijzen kan een andere aanbieder een wereld van verschil betekenen.

Vergelijk energiecontracten voor je nieuwe huis

Vergelijken is altijd een goed idee. Waarom zou je meer betalen als dit niet nodig is? De kans is namelijk zeer groot dat je voordeliger uit bent bij een andere aanbieder. Vaak wordt een nieuwe klant ook verwelkomt met een leuk welkomcadeautje. Toegegeven, het is wat administratief werk, maar rondom de verhuizing is al een hoop administratief werk. Dan kan dit, voor je eigen portemonnee, er ook wel bij, toch? Vaak is het ook zo dat energiemaatschappijen een gratis overstapservice bieden. Zo kan het uiteindelijk ook zeker nog meevallen met het administratieve werk. 

Hoe vergelijk ik nieuwe  energiecontracten? 

Het vergelijken van energiecontracten hoeft geen tijdrovende klus te zijn. Zo zijn er gelijk een hoop vergelijkingssites waar je terecht kan zonder iedere aanbieder afzonderlijk te checken. Een van deze vergelijkingssite is Pricewise, waar je simpel je huidige contract kan vergelijken met aanbiedingen van andere energiemaatschappijen. Zo kan je binnen een mum van tijd een vergelijking maken tussen maatschappijen zoals Nuon, E-on, GreenChoice, Oxxio, Nederlandse Energie Maatschappij, Qurrent, Pure Energie, Essent, Engie en Delta.

Wanneer moet ik electriciteit en gas aanmelden voor de verhuizing? 

Zoals bij de meeste contracten geldt over het algemeen een opzegtermijn van een maand. Houdt er wel rekening mee dat als je een jaarcontract hebt afgesloten en binnen dat jaar wilt opzeggen, andere voorwaarden kunnen gelden. Gezien de opzegging minimaal een maand in beslag neemt, kan het verstandig zijn om 2 maanden voor de verhuizing te beginnen met vergelijken. Als je dit allemaal kort voor de verhuizing nog moet regelen, is de kans groot dat je het toch maar laat voor wat het is en jezelf benadeelt. 

Gas, water en licht regelen bij verhuizing

Bij het regelen van je contracten voor gas, water en licht komt natuurlijk iets meer kijken dan alleen maar het afsluiten van een nieuw abonnement. Zo is het belangrijk dat je je meterstanden noteert en moet je je wellicht aanmelden bij het waterbedrijf in je nieuwe regio. Zoek dit laatste op tijd uit. Stel niet alles uit tot het laatste moment en voorkom dat het je allemaal teveel wordt in de periode rondom de verhuizing.