1. Home
  2. /
  3. Blog
  4. /
  5. Verhuizen
  6. /
  7. Vast bedrag of nacalculatie?

Verhuisdozen van de inpakservice

Tijdens een verhuizing staan we vaak niet te wachten op verrassingen. Al helemaal niet op financieel gebied, en al zeker niet in deze tijden. Dit kan een reden zijn dat je liever een vast bedrag met een verhuisbedrijf afspreekt met het verhuisbedrijf. Volkomen logisch, maar dit kan ervoor zorgen dat je meer betaalt dan daadwerkelijk nodig is.     

In dit artikel zetten we een vast bedrag en betalen op basis van nacalculatie tegen elkaar zodat je zelf beter de afweging kan maken wat voor jouw verhuizing de beste oplossing is.   

Wat houdt het allemaal eigenlijk in? 

Wel zo logisch om te beginnen met uitleg van beide manieren van betalen. Beide manieren spreken enigszins voor zich, maar het is goed om dit duidelijk te hebben voor het vervolg. Een vast bedrag houdt in dat de verhuizing, voor het afgesproken bedrag zal worden uitgevoerd. Of het nou binnen 5 uur duurt, 10 uur, met 2 verhuizers of 7 verhuizers; niet meer jouw pakkie aan. Aan jou om aan het einde van de rit de factuur te voldoen, aan het verhuisbedrijf de taak om de verhuizing uit te voeren en kundig af te ronden. 

Op het moment dat je met een verhuisbedrijf in zee gaat dat werkt op nacalculatie verandert er uiteraard niets aan de “basistaken” van zowel jou als het verhuisbedrijf. Jij moet aan het einde de factuur voldoen en het verhuisbedrijf moet de verhuizing uitvoeren en kundig afronden. Alleen, in het geval van nacalculatie is het wel belangrijk hoeveel uur ze erover doen en met hoeveel verhuizers de verhuizing wordt uitgevoerd. Op de eindfactuur zijn dit namelijk de variabele kosten die ervoor zullen zorgen dat de factuur hoger, lager of naar verwachting uit zal vallen. 

Voor- & nadelen vast bedrag 

Het afspreken van een vast bedrag kan zeker zijn voordelen hebben. Een aantal voordelen op een rijtje: 

– Je weet waar je aan toe hebt. Dit is het budget voor de verhuizing en that’s it.

– Het maakt niet uit hoe lang het duurt. Jij bent zelf nergens verantwoordelijk voor.

– Het verhuismateriaal zit ook gelijk in het vaste bedrag.

 Zoals wijlen Johan Cruijff dat zo mooi zei: “Elk voordeel heeft zijn nadeel”. Zo ook een vast bedrag: 

* Er wordt bij een vast bedrag altijd een flinke marge genomen door het verhuisbedrijf.

* Als blijkt dat het veel korter duurt dan gedacht, betaal je alsnog hetzelfde bedrag.

* Je hebt zelf weinig controle. Het zal precies gaan hoe het verhuisbedrijf dat wilt.

Op de verhuizing zelf kan je niet iets extra’s vragen om te doen zonder extra kosten. 

Voor- & nadelen nacalculatie 

Voor mensen die minder behoefte hebben aan zekerheid, kan betalen op basis van nacalculatie een juiste keuze zijn. Hieronder een aantal voordelen onder elkaar. 

* U betaalt slechts voor de gewerkte uren. Geen extra marge. 

* Als je zoveel mogelijk goed voorbereidt, hoeft het verhuisbedrijf minder te doen en betaal je minder.

* Wil je dat de verhuizers op de dag zelf nog een lampje ophangen, dan kan dat gewoon.

* Je hebt meer controle over de verhuizing en het verhuisbedrijf stelt zich flexibel op. 

 Nadelen van betalen op basis van nacalculatie: 

* Als je het verhuisbedrijf niet de juiste info geeft, kunnen de kosten snel oplopen. 

* Je dient rekening te houden met een marge. Misschien duurt de verhuizing een uurtje meer of minder. 

 

Wat is nou het beste? 

Zoals zo vaak is het erg moeilijk om te zeggen welke keuze nou de beste is. Het hangt met name van jezelf af, wat je fijn vindt en wat je minder zorgen zal opleveren voor en tijdens de verhuizing. Hou je liever van vastigheid en wil je helemaal niets met de verhuizing te maken hebben. Je wilt er ook geen tijd aanbesteden om erover na te denken. In dat geval kan een vast bedrag ideaal zijn. Lekker alles overlaten aan het verhuisbedrijf en alleen betalen aan het eind.

Heb je toch liever wat meer controle over de verhuizing en wil je zelf alles inpakken zodat alleen de grotere meubels overblijven? Dan kan betalen op basis van nacalculatie perfect zijn voor jou. Lekker alles zelf doen en met het overgebleven geld iets leuks doen. Bespreek de mogelijkheden met het verhuisbedrijf naar keuze en er zal ongetwijfeld een gepaste oplossing worden gevonden waar jij je prettig bij voelt! 

 

Een vrijblijvende verhuisofferte aanvragen bij Let’s Move Verhuizingen

Benieuwd hoeveel uw verhuizing bij ons verhuisbedrijf zou kosten? Wij komen graag met u in contact en zorgen ervoor dat de verhuisofferte zo transparant mogelijk is. Wij vinden het belangrijk dat u weet waar u aan toe bent en dat begint niet wanneer de verhuizers al voor de deur staan, maar direct bij het eerste contact. Neem contact op met een van onze verhuisadviseurs of vraag direct online een offerte aan.