1. Home
  2. /
  3. Steun Turkije & Syrië

Steun aan Turkije & Syrië

Let’s Move Verhuizingen zet zich in voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. Wij hebben besloten om bij te dragen aan de hulpverlening door middel van donaties en het beschikbaar stellen van verhuisdozen en de inzet van wagens. Voor iedere ingeboekte verhuizing tot 20-2-2023 zullen wij €10,- doneren aan een organisatie die zich inzet voor de slachtoffers van deze natuurrampen.  

De aardbevingen die recentelijk hebben plaatsgevonden in Turkije en Syrië hebben enorme verwoestingen aangericht en duizenden mensen dakloos gemaakt. Het is hartverwarmend om te zien dat vele bedrijven zich inzetten om de slachtoffers te helpen en wij sluiten ons graag hierbij aan. Het is belangrijk dat we als samenleving onze steun betuigen en ons inzetten voor de hulpverlening.

Help ook met uw oude spullen

Ongetwijfeld zal ook in uw omgeving een inzamelingsactie zijn gestart voor de slachtoffers in Turkije & Syrië. Het doneren van kleding en andere huishoudelijke spullen kan enorm handig zijn voor slachtoffers van aardbevingen om verschillende redenen:

Directe hulp: Na een aardbeving kunnen veel mensen hun huizen en bezittingen kwijtraken. Door kleding en andere huishoudelijke spullen te doneren, kunnen slachtoffers direct geholpen worden bij het verkrijgen van essentiële benodigdheden.

Besparing van kosten: Het kan duur zijn om nieuwe kleding en huishoudelijke spullen te kopen. Door gebruikte spullen te doneren, kunnen slachtoffers geld besparen en hun middelen op andere belangrijke zaken richten, zoals huisvesting en medische hulp.

Verzachting van psychologische belasting: Het verliezen van persoonlijke bezittingen en kleding kan emotioneel belastend zijn voor slachtoffers van een aardbeving. Het ontvangen van nieuwe kleding en spullen kan helpen om deze belasting te verzachten en een gevoel van veiligheid en stabiliteit te bieden.

Duurzaamheid: Het doneren van gebruikte kleding en spullen draagt bij aan duurzaamheid en afvalvermindering. In plaats van deze items weg te gooien, kunnen ze een tweede leven krijgen en een positieve impact hebben op het milieu.

Kortom, het doneren van kleding en andere huishoudelijke spullen kan handig zijn voor slachtoffers van aardbevingen omdat het directe hulp biedt, kosten bespaart, psychologische belasting verzacht en duurzaamheid bevordert. Daarom is het aanmoedigen van donaties van kleding en spullen naast financiële donaties, een belangrijke manier om slachtoffers te helpen bij het herstelproces na een aardbeving.

Vader en dochter na de aardbeving

Hulp hard nodig

Het is nog steeds belangrijk dat de slachtoffers van de aardbeving in Turkije hulp en donaties ontvangen omdat de impact van deze natuurramp nog steeds voelbaar is. Veel mensen zijn nog steeds dakloos en hebben te maken met ernstige ontberingen. Zonder de juiste hulp en ondersteuning kunnen de getroffen gemeenschappen zich niet volledig herstellen.

Donaties voor het herstellen van een heftige aardbeving kunnen op verschillende manieren worden ingezet, afhankelijk van de specifieke behoeften van de getroffen gemeenschappen. Enkele voorbeelden zijn:

Huisvesting: Veel mensen kunnen hun huis zijn kwijtgeraakt tijdens de aardbeving en hebben behoefte aan tijdelijke of permanente huisvesting. Donaties kunnen worden gebruikt om noodwoningen te bouwen of bestaande huizen te repareren.

Medische hulp: Veel slachtoffers kunnen gewond zijn geraakt tijdens de aardbeving en hebben behoefte aan medische hulp. Donaties kunnen worden gebruikt om medische faciliteiten te bouwen of te ondersteunen, evenals om medicijnen en medische benodigdheden te kopen.

Voedsel en water: Na een aardbeving kan de toegang tot voedsel en water beperkt zijn. Donaties kunnen worden gebruikt om voedsel- en waterdistributieprogramma’s op te zetten en te ondersteunen.

Infrastructuur: Aardbevingen kunnen ook aanzienlijke schade veroorzaken aan de infrastructuur, zoals wegen, bruggen en gebouwen. Donaties kunnen worden gebruikt om deze infrastructuur te herstellen en opnieuw op te bouwen.

Psychologische hulp: Aardbevingen kunnen ook een grote psychologische tol eisen van de getroffen gemeenschappen. Donaties kunnen worden gebruikt om psychologische hulp te bieden aan de slachtoffers, zoals counseling en therapie.