1. Home
  2. /
  3. Blog
  4. /
  5. Verhuistips
  6. /
  7. Geld verdienen tijdens je...

Verkooptips

Verhuizen brengt nou eenmaal kosten met zich mee. Bij de een is dat wat meer, dan de ander. Juist op het moment dat de kosten van het verhuizen hoog zijn en dus de te verhuizen inboedel groot is, biedt dit mogelijkheden. Verhuizen is het ideale moment om kritisch te kijken naar je inboedel. Uiteraard zijn er zaken die financiële of emotionele waarde hebben. Deze zaken moeten natuurlijk gewoon mee.

Maar er zijn natuurlijk ook een hoop spullen die van de ene zolder naar de andere zolder gaan en alleen stof verzamelen. Waarom de zolder weer volgooien als je de kosten van je verhuizing kan dekken? Of je gebruikt het geld juist om de zolder op te fleuren en er een leuke hobbykamer van te maken! 

Steek er gewoon wat tijd in

Op het moment dat het besluit is genomen om te verhuizen, beginnen de taken zich op te stapelen. Verhuisbedrijf regelen, instanties op de hoogte brengen en nog veel meer. Het kan soms lijken alsof er te weinig uren in een dag zit. Druk, druk, druk. En dan moet natuurlijk de inboedel ingepakt worden. Kleding, speelgoed, vazen, noem het maar op.

Gezien het inpakken van de spullen hoe dan ook gedaan moet worden, waarom niet gelijk tijdens het inpakken een selectie maken van je spullen? Kom je weer wat tegen wat je jaren niet hebt gebruikt of zelfs vergeten bent dat je het bezit, maak er gelijk een aantal foto’s van! Je telefoon is ongetwijfeld ergens in de buurt en wat foto’s maken is slechts een minuut of 2 werk. Deze kleine moeite zorgt er gelijk voor dat je de eerste stap naar de verkoop van je spullen hebt gemaakt! En vaak is de eerste stap de moeilijkste. Dus gewoon doen; kleine moeite voor mogelijk een mooi resultaat.  

Verkoop je spullen op Marktplaats

Heb je heel veel losse en verschillende spullen, dan is Marktplaats een ideaal platform. Vaak kan je kosteloos je advertenties plaatsen – afhankelijk van het product. Daarnaast is het een enorm gebruiksvriendelijk en kan je makkelijk nieuwe advertenties aanmaken en overzicht houden. Neem een kijkje naar advertenties van andere aanbieders van dezelfde producten en je hebt zo een advertentietekst in elkaar gezet. Samen met de foto’s die je tijdens het inpakken hebt gemaakt, is je advertentie zo goed als klaar om geld voor je te verdienen. 

Wees natuurlijk wel eerlijk in je advertentieteksten. Niets zo vervelend als discussie achteraf. Uiteindelijk doe je zaken met vreemden en weet je niet wie je voor je hebt. Bespaar jezelf dus deze hoofdpijn door eerlijk te zijn. Wees zelf ook enigszins voorzichtig met wie je zaken doet en hoe. Stuur je spullen niet op zonder dat er een betaling heeft plaatsgevonden. Indien mogelijk is het ideaal als je het zelf aangetekend kan versturen. Als iemand komt het product komt ophalen, kan je ervoor kiezen om ergens anders dan je huis af te spreken. Dit kan echter wel weer verdacht aanvoelen voor de potentiele koper. Zorg dus voor een goede balans en dat zowel jij als de koper vertrouwen hebben in een goede afhandeling.  

Ga op zoek naar een opkoper

Het is een wat onbekend verschijnsel voor particuliere en wat gebruikelijker in de zakelijke markt, maar er zijn meer dan voldoende opkopers die ook inboedels, of los meubilair opkopen. Dit kan in tegenstelling tot Marktplaats een hoop tijd schelen. Je kan een opkoper langs laten komen als je van veel spullen af wilt en ontvangt een taxatie voor je spullen. Tuurlijk is het dan ook verstandig om meerdere opkopers langs te laten komen zodat je zeker weet dat je een goede prijs voor je spullen krijgt.

 Een aanzienlijk nadeel ten opzichte van bijvoorbeeld Marktplaats is dat je voor je spullen een lagere prijs zult ontvangen. Op het moment dat je je spullen los verkoopt, kan je per product een hogere prijs ervoor vangen. Hier staat dan wel weer tegenover dat je zelf vrij weinig hoeft te doen; geen advertenties maken, geen contact met (potentiele) kopers. Afhankelijk van wat belangrijker voor je is op dat moment (tijd of geld) kan je de afweging maken of een opkoper passend is voor jou of dat je het toch allemaal zelf wilt doen via allerlei platforms.  

Verkoop je spullen lokaal

Is er toevallig een rommelmarkt binnenkort bij jou in de buurt? Je moet het ervaren, maar vaak is het supergezellig op dat soort markten. Bij een goede rommelmarkt zal je niet snel spijt krijgen en zal je een leuke ervaring opdoen. Wellicht vallen je spullen ook nog eens in de smaak bij veel mensen en is het ook nog eens kassa! Geen advertenties, berichtjes e.d. maar direct contact en deals sluiten.

Mocht je het toch liever online willen doen, dan kan je ook je spullen plaatsen in lokale facebookgroepen. Er zullen niet zoveel mensen als op Marktplaats naar je spullen kijken, maar omdat de kopers bij jou in de buurt zitten is de kans dat ze tot koop overgaan groter. Ze kunnen gemakkelijker langskomen om de meubels te bekijken en daarnaast is het bij de grotere meubels handig dat de mensen uit de buurt komen met betrekking tot het ophalen/versturen. 

Echt geld verdienen op een veiling

Het kan natuurlijk ook gewoon zo zijn dat je waardevolle spullen hebt en niet per se deze wilt behouden. Kan zijn dat je dat ene schilderij toch best wel zat bent of dat je afscheid wilt nemen van je verzameling. In zulke gevallen kan je er goed aan doen om contact op te nemen met professionele handelaars of veilinghuizen bij jou in de buurt. Leg je contact met de juiste personen, dan weet je in ieder geval zeker dat je spullen op een kundige manier worden getaxeerd.

Voordeel van een veilinghuis ten opzichte van een handelaar is dat tijdens de veiling allerlei handelaren tegen elkaar zullen opbieden. Daarnaast kan je een minimumbedrag afspreken om ervoor te zorgen dat je je spullen niet voor een bedrag wegdoet die het jou niet waard is. Op het moment dat je contact met een handelaar legt, ontkom je er niet aan om meerdere handelaren te benaderen. Hoe ga je anders weten of je een redelijke prijs aangeboden hebt gekregen?

Houdt wel rekening met het feit dat je in dit geval met experts te maken hebben die dit dagelijks doen. Voordat je dus in zee gaat met een handelaar of veilinghuis is het verstandig om de algemene voorwaarden goed door te nemen. Is er bijvoorbeeld überhaupt wel een minimumbedrag toegestaan? Zijn de items verzekerd en worden er nog extra kosten in rekening gebracht? Vaak betaal je ook commissie, wat een groot deel is van je opbrengst. Is dit het wel waard voor jou? En de eerdergenoemde extra kosten die in rekeningen kunnen worden gebracht zijn bijvoorbeeld transportkosten, administratiekosten of verzekeringskosten. Zorg er daarom voor dat je dit van tevoren goed uitzoekt zodat je precies weet hoeveel je er kwijt aan bent!

Een vrijblijvende verhuisofferte aanvragen bij Let’s Move Verhuizingen

Benieuwd hoeveel uw verhuizing bij ons verhuisbedrijf zou kosten? Wij komen graag met u in contact en zorgen ervoor dat de verhuisofferte zo transparant mogelijk is. Wij vinden het belangrijk dat u weet waar u aan toe bent en dat begint niet wanneer de verhuizers al voor de deur staan, maar direct bij het eerste contact. Neem contact op met een van onze verhuisadviseurs of vraag direct online een offerte aan.