1. Home
  2. /
  3. Blog
  4. /
  5. Verhuizen
  6. /
  7. Kosten Verhuisbedrijf

Verhuizen is en blijft een flinke klus. Vaak is het de afweging waard om de verhuizing door een professioneel verhuisbedrijf uit te laten voeren. Op deze wijze zorgt u niet alleen voor enige mentale rust, als het goed uitgevoerd wordt uiteraard, maar ook voor extra tijd. Tijd die u vervolgens kunt besteden aan alle andere zaken rondom een verhuizing. Maar wat kost het inhuren van een verhuisbedrijf en waar zijn de kosten uit opgebouwd? 

De verhuisofferte

U heeft besloten de verhuizing uit te besteden aan een professioneel verhuisbedrijf. Om er zeker van te zijn dat u betaalt voor de juiste kwaliteit/prijsverhouding vraagt u meerdere offertes aan. Van het ene verhuisbedrijf ontvangt u een verhuisofferte met een vast bedrag. Van het ander verhuisbedrijf ontvangt u weer een specifiekere verhuisofferte maar is onduidelijk wat nou precies in de verhuizing is inbegrepen. Wij geven u graag duidelijkheid hierover en gaan stap voor stap de kosten af die 9 van de 10 keer aan u doorberekend worden door het verhuisbedrijf. 

Het uurtarief van de verhuizers

Vanzelfsprekend betaalt u een uurtarief van de verhuizers. Dit is een van de kosten die over het algemeen wel duidelijk wordt aangegeven in de verhuisofferte. Hierbij dient u altijd wel na te gaan of het uurtarief inclusief of exclusief btw is. Dit kan, zeker als het een grotere verhuizing betreft, een hoop schelen. Verder is het van belang, als u wilt verhuizen in het weekend, of er een weekendtoeslag geldt en of dit in de verhuisofferte is opgenomen. Ten slot is het verstandig om na te gaan of de uren per gehele uren worden afgerond of dat u daadwerkelijk slechts voor een half uur betaald voor een half uur werk. 

De verhuiswagen

Uiteraard kan een verhuizing niet zonder verhuiswagen worden uitgevoerd. U kunt dit simpelweg zien als het huren van een busje. U zult dan ook de kosten dragen voor het huren van de bus voor de verhuizing. De kosten van een verhuiswagen variëren al snel tussen de €110,- en €160,- per dag. De kosten hiervan zijn te overzien en zullen niet veel van elkaar afwijken per verhuisbedrijf.

Wat wel kan afwijken is de manier waarop de kosten van de verhuiswagen aan u wordt doorberekend. Het ene verhuisbedrijf rekent een vast tarief voor de verhuiswagen, waar bij het ander verhuisbedrijf er verschil zit tussen het huren van de verhuiswagen voor een dagdeel van 4 uur of de gehele dag. Daarnaast kan het zo zijn dat een verhuisbedrijf per uur de verhuiswagen factureert. Afhankelijk van de grootte van de verhuizing kan het erg voordelig zijn om hier scherp op te zijn om de beste prijs voor uw verhuizing te krijgen. 

Brandstofkosten

Bij het opvragen van de verhuisoffertes zult u opmerken dat op de voorgaande punten, de verhuisbedrijven niet veel van elkaar afwijken. Qua brandstofkosten kunnen echter wel grote verschillen zitten. Het ene verhuisbedrijf zal slechts kosten rekenen voor het vervoeren van uw inboedel van A naar B. Ideaal als het om een korte afstand gaat. Het kan echter ook zo zijn dat brandstofkosten in rekening wordt gebracht vanaf de standplaats van het verhuisbedrijf. In dat geval kunnen de kosten heel snel oplopen. Zeker met de huidige benzineprijs waarbij verhuisbedrijven geen keuze hebben dan ook hun tarief te verhogen. 

Verhuismaterialen

Om een verhuizing kundig uit te voeren horen de juiste verhuismaterialen aanwezig te zijn. In de meeste gevallen zal duidelijk worden aangegeven wat een rol noppenfolie, inpakpapier of seal zal kosten. Niet altijd wordt dit in de verhuisofferte opgenomen daar het in sommige gevallen vrij lastig in te schatten is. Houdt u er rekening mee dat ook op het moment dat u een vast bedrag afspreekt, rekening wordt gehouden met het verhuismateriaal en een schatting van deze kosten in het vast bedrag zal worden verwerkt. 

Overige bijkomende kosten 

Afhankelijk van de grootte van de verhuizing en wat er allemaal precies gedaan kunnen er uiteraard nog bijkomen. In het geval dat er niets anders opzit dan het gebruik van een verhuislift, dan zal dit uiteraard ook als kostenpost gelden. Daarnaast is het ook zo dat als u ervoor kiest om uw inboedel door het verhuisbedrijf te laten inpakken, dat de kosten al snel een stuk hoger komen te liggen. Hetzelfde geldt natuurlijk als u ervoor kiest om de verhuisdozen aan te schaffen of te huren van een verhuisbedrijf. Uiteindelijk is het altijd zo: hoe meer u zelf voorbereid, des te simpeler u het voor het verhuisbedrijf maakt/kan maken, des te minder de eindafrekening zal bedragen. 

Een vrijblijvende verhuisofferte aanvragen bij Let’s Move Verhuizingen

Benieuwd hoeveel uw verhuizing bij ons verhuisbedrijf zou kosten? Wij komen graag met u in contact en zorgen ervoor dat de verhuisofferte zo transparant mogelijk is. Wij vinden het belangrijk dat u weet waar u aan toe bent en dat begint niet wanneer de verhuizers al voor de deur staan, maar direct bij het eerste contact. Neem contact op met een van onze verhuisadviseurs of vraag direct online een offerte aan.