Iedereen die weleens is verhuisd, die kent het wel. Een verhuisdoos die veel te vol zit, te zwaar is en amper te tillen is. Bij iedere stap angst dat de doos openscheurt. En dan, midden op de trap is het klaar en scheurt die open. En daar sta je dan, midden op de trap, met een opengescheurde verhuisdoos en overal op de trap boeken. Boeken die uiteraard opgeraapt moeten worden. Alsof er niet genoeg te doen was..
Om dit scenario te voorkomen, zullen we in dit artikel onze beste inpaktips met jullie delen. Een verhuizing kan leuk zijn en zonder stress, maar dan moet we het wel met enige beleid doen.
1. Zware spullen vragen om zwaar geschut
Allereerst, er is niets mis met goedkope verhuisdozen. Mocht je niet veel zware/breekbare spullen hebben, dan kan je prima de verhuizing met goedkopere verhuisdozen uitvoeren. Maaaarrr, heb je een mini bibliotheek thuis of hou je van kleinere zware verzamelstukken? Investeer dan toch echt in duurdere professionele autolock-dozen. Deze zullen echt een hoop stress voorkomen en het zal, afhankelijk van het aantal verhuisdozen, slechts een aantal tientjes schelen.
2. Boeken in boekendozen, garderobe in garderobedozen?
Wil je alles echt volgens het boekje doen, dan worden er ook boeken- en garderobedozen aangeschaft. De boekendozen zijn wat kleiner van formaat dan normale dozen, maar extra stevig. Op deze wijze kan je er moeilijk teveel boeken in plaatsen en weet je zeker dat de dozen niet openscheuren. Geen zin om je garderobe in koffers te doen of heb je daar simpelweg teveel kleding voor? Met garderobedozen kan je je kleding gewoon ophangen in de doos. Scheelt wel weer tijd bij het uitpakken en daarnaast hoeft niets gestreken te worden.
3. Kamer voor kamer
De dozen zijn aangeschaft, gehuurd, doet er niet toe, we kunnen van start! In iedere kamer zetten we een aantal verhuisdozen neer. Zodra deze zijn ingepakt, gaat er een labeltje waar duidelijk de herkomst/bestemmingskamer op staat en blijft de verhuisdoos in de kamer tot de verhuizing. Op deze wijze kunnen de dozen ook per kamer worden ingeladen in de bus en weer uitgeladen in de nieuwe woning. Een soepele verhuizing zit hem in de details..
4. Verdeel het gewicht
Zoals eerder gezegd, maak de dozen niet te zwaar. Het is geen pretje voor je rug en bij minder kwalitatieve verhuisdozen kan het echt fout gaan. Zorg er daarom voor dat je het gewicht goed verdeelt. Zet je een aantal boeken in een verhuisdoos, maak dan de doos vol met wat lichtere spullen. Denk aan handdoeken, theedoeken of kussens. Het voordeel hiervan is dat wanneer je de dozen opvult, je ook voorkomt dat inzakken als je ze gaat stapelen in de verhuiswagen.
5. Labeltje op de verhuisdozen
Zoals gezegd kan je een soepele verhuizing herkennen aan de details. Je hoeft de verhuisdozen niet te labelen. Je kan ook gewoon alles op 1 stapel gooien en ooit, op een dag, elke doos openen en naar de juiste kamer brengen. Dit klinkt toch al stressvol genoeg om het niet zo te doen? Wij stellen dan ook voor dat je de verhuisdoos direct labelt nadat je de doos hebt gevuld. Zo kan je direct de verhuisdoos in de juiste kamer plaatsen en kan je, wanneer je daar tijd voor hebt, per kamer gaan uitpakken.
6. Hulp van vriendenen familie? Label ook de kamers
Even off topic want dit gaat niet per se om de verhuisdozen, maar toch erg handig. Stel je hebt de verhuisdozen netjes gelabeld, dan kan het ook handig zijn om de kamers in de nieuwe woning te labelen. Het lijkt overdreven, maar het is echt gewoon handiger voor alles en iedereen. Hoef je niet iedere keer uit te leggen wat waar is, maar label 1 op de verhuisdoos in kamer 1. Kind kan de was doen.
7. Pak je breekbare spullen goed in
Met breekbare spullen zoals serviesgoed en glas moet je natuurlijk extra voorzichtig zijn. Gebruik inpakpapier, noppenfolie. Heb je dit niet of niet genoeg, dan kun je kopjes en schoteltjes bijvoorbeeld ook in oude papier wikkelen. Gebruik theedoeken en handdoeken voor grotere, breekbare spullen als borden.
8. Apparatuur? Originele verpakking + snoeren en accessoires erbij
In een ideaal scenario heb je de dozen van de tv’s en kpn-ontvanger bewaard. Niets zo fijn om het apparatuur in de daarvoor bestemde doos te verhuizen. Doe gelijk alle snoeren en accessoires erin, hoef je niet dalijk helemaal gestresst te zoeken naar de afstandsbediening van de tv in de woonkamer.
9. Je kan niet te vroeg beginnen met inpakken
Het zijn altijd meer spullen dan je denkt en het kost altijd meer tijd dan je zou denken. Begin daarom gewoon op tijd. Een paar weken voor de verhuizing, rustig op je gemak de eerste dozen vullen, daar is niets mis mee. Als dan toch blijkt dat het allemaal meevalt, kan je gelijk een goede planning/schema maken. Begin met het inpakken van de spullen die je niet nodig hebt zoals de kampeerspullen, kerstartikelen of juist de zomerspullen. Pak als laatste het bestek in, dus de spullen die je tot de laatste dag nodig hebt. Plaats deze spullen ook in een bijzondere verhuisdoos of met een bijzonder label. Dit zijn namelijk ook de spullen die je als eerst weer nodig zult hebben in de nieuwe woning.
10. Ruim je inboedel waar mogelijk op
Moet alles ook echt mee naar de nieuwe woning? Met de jaren mee verzamelt een mens vaak veel spullen. Sommige spullen zijn praktisch handig, andere spullen hebben een emotionele waarde. En dan heb je vaak nog spullen die alleen maar stof aan het verzamelen zijn. Daarom kan het fijn zijn om na te gaan of je het wel echt wilt in hebben in je nieuwe woning. Misschien kan je er een zakcentje mee verdienen via Marktplaats of kan je iemand er mee blij maken die het wel echt nodig heeft.
Een vrijblijvende verhuisofferte aanvragen bij Let’s Move Verhuizingen
Benieuwd hoeveel uw verhuizing bij ons verhuisbedrijf zou kosten? Wij komen graag met u in contact en zorgen ervoor dat de verhuisofferte zo transparant mogelijk is. Wij vinden het belangrijk dat u weet waar u aan toe bent en dat begint niet wanneer de verhuizers al voor de deur staan, maar direct bij het eerste contact. Neem contact op met een van onze verhuisadviseurs of vraag direct online een offerte aan.