1. Home
  2. /
  3. Blog
  4. /
  5. Verhuistips
  6. /
  7. Handige tips voor het...

Inladen verhuiswagen

Als je hebt besloten om zelf de verhuizing uit te voeren, dan is goed inladen cruciaal. Niet alleen om ervoor te zorgen dat alles in één keer meegaat, maar ook zeker om ervoor te zorgen dat je kostbare spullen niet beschadigd raken. Als ervaren verhuisbedrijf delen wij graag enkele tips om ervoor te zorgen dat ook jouw verhuizing schadeloos en niet langer duurt dan nodig.

Het inladen van de verhuiswagen begint met het inpakken

Dit klinkt misschien raar, maar is het zeker niet. Op het moment dat je niet zorgvuldig inpakt, wordt het inladen een hels karwei en dat is juist wat we niet willen. Zorg ervoor dat de dozen niet te zwaar zijn en gebruik zo mogelijk hetzelfde formaat verhuisdozen. Het eerste zorgt ervoor dat je ze makkelijker kunt dragen en dezelfde formaat verhuisdozen gaat ervoor zorgen dat je makkelijker de dozen kan stapelen in de verhuiswagen. Zorg dat verder duidelijk is in welke dozen breekbare spullen zitten. Zo kan je hier rekening mee houden, zowel met het inladen als met het stapelen in de verhuiswagen. 

Verder is het handig om voor het inladen alle meubelstukken en bedden uit elkaar te halen. Zo kan je makkelijker in de verhuiswagen stapelen en wordt niet onnodige ruimte in beslag genomen.  

Handige spullen om tijdens de verhuizing te gebruiken

Het verhuizen gaat een stuk makkelijker met het juiste materiaal. Daarnaast zijn bepaalde spullen noodzakelijk om er zeker van te zijn dat je kostbare inboedel niet beschadigd raken tijdens het verhuizen: 

– Strechfolie en dekens voor het beschermen van de meubels

– Spanband of touw zodat je inboedel in de verhuiswagen niet gaat schuiven tijdens het transport. 

– Meubelhondje waarmee je gemakkelijk zware meubels kunt verschuiven. 

– Matrashoezen zodat je matrassen niet worden vervuild tijdens de verhuizing. 

We beginnen met de verhuisdozen

Hier zal de goede voorbereiding zijn vruchten afwerpen. Zoals aangegeven was het belangrijk om verhuisdozen van het zelfde formaat te hebben en deze niet te zwaar te maken. Als je dit hebt gedaan, dan kan je met een gerust hart beginnen met het stapelen van de dozen. Zet de verhuisdozen strak tegen de wand aan (direct achter de cabine). Zorg ervoor dat je de zwaarste dozen onderaan plaatst voor een sterke basis. 

Mocht het zo zijn dat je een verhuiswagen met spiegelbak hebt (ruimte boven de cabine), dan is dit de ideale plek om je kostbare tv te plaatsen. Vul deze ruimte verder op met kussens, tassen met kleding zodat je tv geheel onbeschadigd uit de verhuizing komt. Plaats in de spiegelbak alle losse tasjes, kleine losse spulletjes die niet breekbaar zijn. Met de laag van verhuisdozen hiervoor is dit gedeelte volledig veilig afgedekt en heb je efficiënt gebruik gemaakt van de ruimte.

Zware meubels na de verhuisdozen

Nadat je de een aantal rijen aan verhuisdozen hebt gemaakt, moeten we er uiteraard voor zorgen dat deze niet gaan schuiven tijdens het transport. Om het gedeelte met de verhuisdozen veilig op zijn plek te houden, is het goed om nu aan de slag te gaan met de zwaardere meubels. Denk aan je boekenkast, bed, kledingkasten, kleine kastjes e.d. Probeer de ruimte verder optimaal te benutten door losse spullen en verhuisdozen tussen de grotere meubels te plaatsen. Zorgt hierbij wel dat er weinig speling is. Je wilt niet onderweg zijn naar je huis en geluiden in de bakwagen van verschuivingen horen. 

Nadat je deze kasten e.d. als tetris in de verhuiswagen hebt geplaatst, kan je de bank in de wagen zetten. Zorg er wel voor dat je niet onnodig ruimte verspilt omdat je niks meer op de bank kan plaatsen. In ideaal scenario zet je de bank verticaal neer. Vastzetten met een spanbandje en er kan amper wat misgaan. Zelfde geldt voor kasten die je uit elkaar hebt gehaald. Alle planken kan je netjes aan de zijkant wegwerken en met een spanband vastzetten. Verstandig is om onder de kastonderdelen een deken te plaatsen zodat je niet bang hoeft te zijn dat de onder- en zijkanten van je kast beschadigt. 

Deel van het inboedel dat niet goed te stapelen is 

Voor het laatste gedeelte hebben we de spullen bewaard die niet goed te stapelen zijn. Denk aan de fietsen, barbecue, fitnessapparaten en noem maar op. Probeer ook hierbij nog wel de ruimtes tussen de spullen te vullen met zacht materiaal en verhuisdozen. Sluit af met de spullen die je ook als eerste wilt uitladen op de nieuwe bestemming. Zo kan je ervoor kiezen om in dit gedeelte de wasmachine en droger te plaatsen. Zo zorg je ervoor dat je niet helemaal aan het eind van de rit moet gaan sjouwen met vaak toch de zwaarste objecten. Als je al een aantal uur hebt verhuisd, is die wasmachine toch nog ietsjes zwaarder dan normaal. Elk extra beetje energie kan je dan goed gebruiken.  

Uiteraard hangt het ook af van de hoeveelheid spullen

Hoe raar het misschien ook klinkt, soms is het makkelijker inladen als je veel spullen hebt. Als je minder spullen bent, kan het lastiger om de spullen goed vast te zetten. Mocht je niet de bakwagen geheel vullen met je inboedel, ga dan niet teveel de hoogte in. Verspreid alles netjes horizontaal over de verhuiswagen. Zo loop je het minste risico dat spullen van hun plek gaan en beperk je de kans op schade tijdens transport. 

Een vrijblijvende verhuisofferte aanvragen bij Let’s Move Verhuizingen

Benieuwd hoeveel uw verhuizing bij ons verhuisbedrijf zou kosten? Wij komen graag met u in contact en zorgen ervoor dat de verhuisofferte zo transparant mogelijk is. Wij vinden het belangrijk dat u weet waar u aan toe bent en dat begint niet wanneer de verhuizers al voor de deur staan, maar direct bij het eerste contact. Neem contact op met een van onze verhuisadviseurs of vraag direct online een offerte aan.