1. Home
  2. /
  3. Blog
  4. /
  5. Verhuizen
  6. /
  7. Hoe lang duurt een...

Verhuisdozen van de inpakservice

Binnenkort verhuizen maar geen idee wat je te wachten staat. Je verhuist voor het eerst en alleen al bij die gedachte krijg je stress. Er moet zoveel gedaan worden en je hebt geen flauw idee hoe de verhuisdag zal verlopen. Vrienden komen je helpen, maar je hebt geen idee hoe lang het nou echt zal duren. 

Het is fijn om te weten waar je aan toe bent en ook voor de mensen die je komen helpen is het fijn dat zij weten of en rond hoe laat zij eventueel nog iets anders op de dag kunnen plannen. In dit artikel gaan we dan in op de duur van een verhuizing en waarom de ene verhuizing met minder spullen toch langer kan duren dan een verhuizing met heel veel spullen.   

Geen reden tot zorgen, het gaat toch langer duren

Het zal vaak zo zijn dat je verwachting niet worden gehaald en dat de verhuizing langer gaat duren. Er treden altijd wel enige onvoorziene omstandigheden op waar je geen rekening mee kon houden. Niet druk maken hierover. Heb je niets aan, maakt de sfeer tijdens het verhuizen minder en de kans op beschadigingen groter. Neem rustig je tijd, je doet het niet dagelijks dus dan is het normaal dat het niet vlekkeloos en volgens schema verloopt. Geniet van een nieuw begin in een nieuwe woning en daar kan je het beste mee beginnen tijdens het verhuizen. 

Eerst een klein overzichtje  

Misschien heb je geen zin om heel dit artikel te lezen. Voor jou hebben wij dan ook direct onder elkaar gezet, per soort woning, hoe lang een verhuizing ongeveer kan duren als 3 man daadwerkelijk gaan sjouwen. Let wel, ook hier zijn natuurlijk uitzonderingen op. 

* Studio: 2 tot 3 uur

*Woning met 2 slaapkamers: 4 tot 7 uur

* Woning met 3 slaapkamers: 6 tot 9 uur 

* Woning met meer dan 3 slaapkamers: begin hier niet aan met zijn 3en zonder uithoudingsvermogen van een traitlonatleet. Begin je er toch aan, minimaal 9 uurtjes. Wordt nachtwerk. 

We houden het even bij de overzichten en sommen even een aantal factoren op die mogelijk van invloed zijn op de tijd die het kost om je inboedel te verhuizen: 

*De grootte van je verhuiswagen

* De afstand tussen je woning en de parkeerplek van je verhuiswagen. 

* De afstand tussen je oude woning en je nieuwe woning

* Het aantal mensen dat meehelpt

* De bereikbaarheid van de woningen (begane grond/29ste verdieping of 4 hoog met geen lift) 

* Het aantal verhuisdozen

* Het aantal spullen die niet in een verhuisdoos kunnen

* Hoeveel er gedemonteerd en gemonteerd moet worden 

En dat is natuurlijk niet alles

Er zijn nog tal van factoren die ervoor kunnen zorgen dat het langer of sneller gaat dan verwacht. Op het moment dat je de verhuizing zelf uitvoert, kan je het beste gewoon genieten van de dag. Of het nou 4 uurtjes of 10 uurtjes duurt, eind van de rit zit je in je nieuwe huis. Je kan altijd een vrijblijvende offerte opvragen bij een verhuisbedrijf om een reële inschatting te krijgen. Hier kan je enigszins vanuit en wellicht blijkt hieruit dat je het toch maar liever aan verhuisbedrijf overlaat. Of niet, maar dan weet je in ieder geval hoe een verhuisbedrijf het zou aanpakken en met hoeveel man ze zouden komen. Toch fijn voor je vrienden die na de verhuizing nog iets willen plannen. 

 

 

Een vrijblijvende verhuisofferte aanvragen bij Let’s Move Verhuizingen

Benieuwd hoeveel uw verhuizing bij ons verhuisbedrijf zou kosten? Wij komen graag met u in contact en zorgen ervoor dat de verhuisofferte zo transparant mogelijk is. Wij vinden het belangrijk dat u weet waar u aan toe bent en dat begint niet wanneer de verhuizers al voor de deur staan, maar direct bij het eerste contact. Neem contact op met een van onze verhuisadviseurs of vraag direct online een offerte aan.